Παραλία Κομού

Ο Κομός είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία που βρίσκεται κοντά στα Μάταλα. Ακριβώς δίπλα στην παραλία, θα βρείτε τα ερείπια μιας αρχαίας μινωικής πόλης που χρονολογείται το 2000π.Χ. Πιστεύεται ότι χρησιμοποιόταν ως λιμάνι για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Φαιστού. Ο Κομός βρίσκεται σε προστατευμένη αρχαιολογική ζώνη.
Απέναντι από εκεί που βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος, περίπου 300 μέτρα μέσα στη θάλασσα, υπάρχει ο βράχος του Βόλακα, όπως τον ονομάζουν οι ντόπιοι. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, λένε ότι είναι η κορυφή του βράχου που ο τυφλωμένος Κύκλωπας Πολύφημος πέταξε προς στο καράβι του Οδυσσέα για να μην ξεφύγει. Ο Οδυσσέας, με τους συντρόφους του, είχαν δραπέτευσει από τη σπηλιά του.
Επίσης, ο Κομός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μέρη για την αναπαραγωγή των θαλάσσιων χελωνών Καρέτα Καρέτα, καθώς εκατοντάδες χελώνες βγαίνουν στην αμμουδιά για να γεννήσουν τα αυγά τους κάθε καλοκαίρι από το Μάη έως τον Σεπτέμβριο.
Όλη η ακτογραμμή της Μεσσαράς είναι εκτεθειμένο στους δυτικούς ανέμους, που είναι σχετικά συχνοί τα καλοκαίρια και κάποιες μέρες, που το κύμα είναι αρκετά ψηλό, χρειάζεται προσοχή.
Η θέα είναι θαυμάσια, ιδαίτερα την ώρα που ο ήλιος βασιλεύει πάνω στα νησιά Παξιμάδια.

Share your love