Πεζοπορία στο φαράγγι του Ρούβα

Σχετικά με την διαδρομή

Θέλετε πεζοπορία; Αφήστε τα τζιπ μας να σας οδηγήσουν στον ορεινό δρόμο, μέσα από το χωριό Γέργερη, όπου η πεζοπορία στο γραφικό φαράγγι του Ρούβα, το πιο διάσημο φαράγγι στην περιοχή του Ηρακλείου, ξεκινά με την έμπειρο οδηγό πεζοπορίας μας, τη Σάρα Μπίρνι (Just Birnie). Αφού σας αφήσουμε στην κορυφή του οροπεδίου, αρχίζουμε τη βόλτα μας προς το δάσος όπου θα κάνουμε την πρώτη μας στάση για ξεκούραση και εξερεύνηση στο ήσυχο οροπέδιο Ρούβα.

Στη συνέχεια αρχίζουμε να κατεβαίνουμε το φαράγγι των 5 χιλιομέτρων για να ζήσουμε το μοναδικό οικοσύστημα με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, ενδιαφέροντες γεωλογικούς σχηματισμούς και βράχους σπάνιας κρητικής ομορφιάς. Περπατήστε πάνω από ξύλινες γέφυρες απότομες, πέτρινες σκάλες και βράχους. Εντοπίστε μερικά από τα πολλά πουλιά, όπως γύπες και γεράκια. Περάστε από ρυάκια του «καλύτερου νερού στον κόσμο» μέχρι να φτάσουμε στην όμορφη τεχνητή λίμνη του Ζαρού.

Ξεκουραστείτε και απολαύστε ένα καλό γεύμα στην ταβέρνα δίπλα στη λίμνη για να δοκιμάσετε φρέσκια πέστροφα που εκτρέφεται στα νερά που κατεβαίνουν από το φαράγγι. (Διατίθενται επίσης πιάτα για χορτοφάγους, βίγκαν και κρεατικά). Κάντε μια βόλτα γύρω στη λίμνη και δείτε χελώνες, ψάρια, χήνες και πάπιες.

Μετά το μεσημεριανό γεύμα, τα τζιπ μας θα σας περιμένουν να συνεχίσετε το σαφάρι μέσα απο το χωριό Ζαρό μέχρι την τεχνητή λίμνη και το φράγμα Φανερωμένης, που καλύπτει έκταση περίπου 1000 στρέμματα και έχει χωρητικότητα 20 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων νερού που συλλέγεται από τον Ρούβα, όπου έχουμε μια στάση φωτογραφιών.

Ολοκληρώστε τη μέρα σας με την επίσκεψη των γαϊδουριών στο Agia Marina Donkey Rescue. Η AMDR διασώζει εγκαταλελειμμένα και κακοποιημένα γαϊδούρια για πάνω από 15 χρόνια. Βουρτσίστε, χαϊδέψτε ή απλώς κοιτάξτε τα γαϊδούρια που αγαπούν την παρέα και είναι πολύ φιλικά πριν επιστρέψετε στο ξενοδοχείο σας.

Τα καλά παπούτσια για περπάτημα είναι απαραίτητα, όπως και ένα καπέλο. Να κρατάτε νερό.

Πληροφορίες

Κάθε Δευτέρα & Παρασκευή

09:00 - 20:00

Διάρκεια

9 ώρες

Μεσημεριανό & Σνάκ

Συμπεριλαμβάνεται στην τιμή

Vegan

Διαθέσιμα χορτοφαγικά και Vegan

Οδηγός

Οδηγός Πεζοπορίας

Κάντε την κράτηση σας