Παραθαλάσσια Διαδρομή Αστερουσίων

Σχετικά με την διαδρομή

Ελάτε μαζί μας στη διαδρομή της Τρυπητής, η οποία ξεκινάει από το σημείο εκκίνησης στα Μάταλα στις 9 το πρωί. Οδηγώντας μέσα στους παραδοσιακούς οικισμούς στα Πιτσίδια και τον Σίβα και συνεχίζοντας προς τον Λίσταρο, στον οποίο παίρνουμε την πρώτη μας γεύση των επαρχιακών διαδρομών της Νότιας Κρητης μέσα από τους μεγαλύτερους αμφιθεατρικούς ελαιώνες του Κάμπου της Μεσσαράς. Εδώ έχουμε την ευκαιρία να δούμε την Κρητική ύπαιθρο από δρόμους που χρησιμοποιούν μόνο οι ντόπιοι κτηνοτρόφοι, φτάνοντας στο πολύ γνωστό μοναστήρι Απεζανών.

Συνεχίζουμε το σαφάρι μας μέσα από τα Αστερούσια Όρη μέχρι να προσεγγίσουμε το φαράγγι της Τρυπητής. Η διαδρομή μας περνάει μέσα από δύο προστατευμένες περιοχές, χαρακτηρισμένες Natura 2000, οι οποίες ανήκουν στον ορεινό όγκο της ιδιαίτερης αυτής οροσειράς.

Ετοιμάστε τις φωτογραφικές σας μηχανές για λήψεις που σας παίρνουν την ανάσα καθώς κατεβαίνουμε το φαράγγι μέχρι εκεί που ο άγριος ορεινός όγκος της Νότιας Κρήτης συναντάει τα πεντακάθαρα, μπλε νερά του Λιβυκού Πελάγους, στην παραλία της Τρυπητής. Εδώ έχουμε την ευκαιρία, περνώντας το εκπληκτικό Στενό Φαράγγι, να επισκεφτούμε την Εκκλησία της Παρθένας Μαρίας η οποία είναι σμιλευμένη μέσα σε μια σπηλιά στην πλευρά του βουνού.

Μετά από μια στάση στην παραλία, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε την πρώτη αναζωογονητική βουτιά μας στον Λιβυκό. Συνεχίζοντας το ταξίδι μας κατά μήκος των κακοτράχαλων διαδρομών της Νότιας Ακτογραμμής και πλάι στο απέραντο γαλάζιο, φτάνουμε στο παραδοσιακό ψαροχώρι του Λέντα. Κάνουμε μια δίωρη στάση για γεύμα σε παραδοσιακή ψαροταβέρνα. Θα υπάρχει, κι εδώ, ο χρόνος για μια υπέροχη δεύτερη βουτιά σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Νότιας Κρήτης, το Δυτικό. Εδώ θα μπορέσετε να κάνετε μια βόλτα στα γραφικά μαγαζάκια του χωριού η να απολαύσετε τον ήρεμο καφέ σας δίπλα στη θάλασσα.

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας, δυτικά στην ακτογραμμή, φτάνουμε στα Πλατιά Περάματα, από όπου ακολουθούμε ορεινή πορεία ξανά, κατευθυνόμενοι στο προστατευμένο φαράγγι του Αγιοφάραγγου. Κατά τη διαδρομή θα μπορέσετε να θαυμάσετε τις ακροβατικές ικανότητες πολλών άγριων κατσικιών. Στο δρόμο μας για την μοναδική παραλία του Αγιοφάραγγου, θα περπατήσουμε μέσα από το φαράγγι για περίπου 20 λεπτά, περνώντας την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου η οποία είναι χτισμένη σε αυτό. Εδώ απολαμβάνουμε την Τρίτη χαλαρωτική βουτιά μας, πριν κατευθυνθούμε πίσω στα Mitsubishi Pajeros.

Η επόμενη στάση μας είναι το γραφικό μοναστήρι της Οδηγήτριας, ένα μοναστήρι μοναχών του 14ου αιώνα. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα περίπατο στην εκπληκτική ιστορική ιδιοκτησία του μοναστηριού και να δούμε 4 αγιογραφίες του διάσημου Κρητικού αγιογράφου, Άγγελου, οι οποίες χρονολογούνται το 15ο αιώνα και έχουν διασωθεί έως σήμερα.

Ακολουθώντας μια σύντομη ασφάλτινη διαδρομή, φτάνουμε για το απίστευτο ηλιοβασίλεμα στην απέραντη Δυτική Παραλία του Κομού, πριν επιστρέψουμε στο σημείο εκκίνησης μας στα Μάταλα, στις 8:00 το βράδυ περίπου.

Πληροφορίες

Κάθε Τρίτη & Σάββατο

09:00 - 20:00

Μήκος Διαδρομής

120 χιλίομετρα

Μεσημεριανό

Συμπεριλαμβάνεται στην τιμή

Vegan

Διαθέσιμα χορτοφαγικά και Vegan

Μπάνιο

Μην ξεχάσετε καπέλο για τον ήλιο, μαγίο και πετσέτα, φωτογραφική μηχανή.

Κάντε την κράτηση σας