Διαδρομή Αγιοφάραγγο – Βαθύ

Σχετικά με την διαδρομή

Η διαδρομή Αγιοφάραγγο – Βαθύ είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείτε τις δύο πιο νότιες παραλίες της Νότιας Ακτογραμμής της Κρήτης. Ξεκινώντας από το σημείο εκκίνησης μας στα Μάταλα στις 9 το πρωί, διασχίζουμε τα χωριά Πιτσίδια, Σίβας και Λίσταρος για να φτάσουμε στην ιστορική Μονή Παναγίας Οδηγήτριας, ένα μοναστήρι μοναχών που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. Εκεί θα μπορείτε να περιηγηθείτε στο γραφικό ακίνητο που συνδέεται με ένα κομμάτι της ιστορίας κατά την Τουρκοκρατία αφού ήταν ορμητήριο ανταρτών.
Μετά από μια ματιά στο μοναστήρι, ξεκινάμε το εκτός δρόμου σαφάρι μας καθώς κατευθυνόμαστε προς τη γνωστή παραλία Αγιοφάραγγο. Για να φτάσουμε στην παραλία Αγιοφάραγγο, κάνουμε έναν σύντομο, εύκολο περίπατο 20 λεπτών μέσα από το προστατευμένο φαράγγι των Αγίων.
Στο δρόμο, θα δούμε πολλές κατσίκες, μερικές να επιδεικνύουν τις δεξιότητές τους στην ακροβατική ορειβασία. Θα δούμε επίσης την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου που χτίστηκε τον 14ο αιώνα και την εντυπωσιακή υπόσκαφη εκκλησία που δεν γνωρίζουν όλοι!
Θα έχετε άφθονο χρόνο για να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα νερά της παραλίας Αγιοφάραγγο, να χαλαρώσετε στην παραλία και όποιος θέλει να είναι πιο τολμηρός μπορεί να κάνει 20 λεπτά πεζοπορία στον λόφο για να δει τη «λίμνη» που έχει σχηματιστεί φυσικά κάτω από τα βράχια και από όπου μπορείτε να πάρετε μια πανοραμική θέα της παραλίας.
Μετά το μπάνιο σας, κατευθυνόμαστε πίσω στην είσοδο του φαραγγιού στη γνωστή, γραφική καντίνα ‘Kuna Muta’ όπου θα γευματίσουμε. Μετά το μεσημεριανό γεύμα, θα συνεχίσουμε την πορεία μας κατά μήκος της ακτής σε ένα επιπλέον ταξίδι εκτός δρόμου προς την απόμερη παραλία του Βαθύ. Η παραλία Βαθύ είναι μέσα σε έναν όρμο, έτσι είναι προστατευμένη από τον άνεμο και είναι σχεδόν πάντα ήρεμη. Λόγω του ανώμαλου δρόμου, η πρόσβαση είναι δύσκολη με ένα κανονικό όχημα, γεγονός που την καθιστά μια πολύ πιο ήσυχη παραλία. Θα υπάρχει αρκετός χρόνος για να απολαύσετε την παραλία και να κολυμπήσετε πριν επιστρέψετε στα Μάταλα περίπου στις 6 μ.μ.

Πληροφορίες

Κάθε Τετάρτη & Σάββατο

09:00 - 20:00

Διάρκεια

9 ώρες

Μεσημεριανό & ένα Ποτό

Συμπεριλαμβάνεται στην τιμή

Vegan

Διαθέσιμα χορτοφαγικά και Vegan

Μπάνιο

Μην ξεχάσετε μαγίο και πετσέτα

Κάντε την κράτηση σας